CVA

Algemeen

Zwemmen is zeer geschikt voor mensen met een beperking. Het water is verwarmd, waardoor spieren en gewrichten makkelijker bewegen. Het zwembad is volledig aangepast. Er wordt met niet meer dan 8 personen per groep gezwommen.

Er zijn drie groepen van een half uur zwemmen. Te weten twee groepen voor mensen met een CVA (hersenbloeding of herseninfarct) en een groep voor mensen met een chronische ziekte en / of een lichamelijke handicap.

Er wordt gezwommen op vrijdagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur in het zwembad van stichting  Zuidwester te Spijkenisse. Het zwemmen wordt gestart met een warming-up en vervolgens oefeningen. De oefeningen worden aangepast aan het niveau van de groep.

De instructie wordt gegeven door iemand met het diploma zwemleider A, die tevens de opleiding sport- en bewegingsleider voor mensen met een chronische aandoening van de NebasNsg heeft gevolgd. Daarnaast zijn er vrijwilligers, die bij het zwemmen helpen. Indien nodig kan er een één op één begeleiding geboden worden. In de lessen zit een opbouw ten behoeve van conditie, motoriek (zowel grof als fijn) en (leren) ontspannen.

REGIONALE GEHANDICAPTEN

            SPORTVERENIGING

                       A.S.V.P.